La ce să fim atenți iarna dacă avem Hashimoto 

Sarita+

Për funksionimin normal të gjëndrës tiroide
Sarita + optimizon funksionin e tiroides dhe lufton simptomat në hipotiroidizëm, si shtimi në peshë, lodhja, depresioni duke normalizuar nivelet e hormoneve tiroide.

Sarita+

Për funksionimin normal të gjëndrës tiroide
Sarita + optimizon funksionin e tiroides dhe lufton simptomat në hipotiroidizëm, si shtimi në peshë, lodhja, depresioni duke normalizuar nivelet e hormoneve tiroide.

Iarna poate reprezenta o provocare pentru persoanele care suferă de boala Hashimoto, o afecțiune autoimună în care sistemul imunitar atacă în mod eronat tiroida. Această glandă mică, care se află în gât, joacă un rol-cheie într-o serie de funcții corporale, în special atunci când vine vorba de reglarea metabolismului și a temperaturii corpului. 

Sensibilitatea la frig și nivelurile TSH 

În cazul bolii Hashimoto, principala problemă în timpul iernii este afectarea capacității glandei tiroide de a regla temperatura corpului. Pe măsură ce temperaturile de afară scad, organismul cere glandei tiroide să lucreze mai mult pentru a produce căldură, ceea ce pune o presiune suplimentară pe glanda tiroidă deja slăbită, tipică pentru Hashimoto. Această tensiune poate exacerba simptomele hipotiroidismului, cum ar fi sensibilitatea crescută tipică la frig, care se manifestă prin extremități reci, chiar și în medii calde. 

Riscuri și măsuri de precauție 

În ciuda avantajelor enumerate, terapia prin frig ca metodă de tratare a bolii Hashimoto nu este încă foarte răspândită și necesită mai multe cercetări. În plus, poate reprezenta un risc pentru unii pacienți: 

 • Foamea crescută și suprimarea creșterii musculare: Dacă nu este combinată în mod corespunzător cu exercițiile fizice, aceasta poate crește foamea și poate inhiba creșterea musculară. 
 • Risc de hipotermie: Există întotdeauna un risc de hipotermie în cazul unei expuneri prelungite la temperaturi foarte scăzute. 
 • Alte contraindicații: Persoanele cu afecțiuni medicale, cum ar fi astmul, problemele de piele sau afecțiunile cardiace preexistente ar trebui să evite terapia prin frig. 

Prin urmare, este întotdeauna preferabil să consultați un specialist înainte de a încerca o nouă strategie de gestionare a afecțiunii dumneavoastră. 

Alimentația și stilul de viață în timpul iernii 

Accentul pe vitamina D 

Expunerea redusă la lumina soarelui în timpul iernii poate duce la deficiență de vitamina D, care este oricum frecventă la pacienții cu Hashimoto. Alimentele bogate în vitamina D, cum ar fi ciupercile, peștele, uleiul din ficat de cod sau ouăle, sunt potrivite pentru obținerea acestui oligoelement. 

Hidratarea 

Somnul și gestionarea stresului 

Un somn adecvat este necesar pentru a gestiona simptomele bolii Hashimoto. Somnul joacă un rol critic într-o serie de funcții ale organismului, inclusiv în echilibrul hormonal, funcția imunitară și nivelul de stres. În cazul bolii Hashimoto, în care glanda tiroidă este deja compromisă, asigurarea unui somn de calitate suficientă devine și mai importantă. 

 • Somnul și reglarea hormonilor: Somnul ajută la reglarea hormonilor, inclusiv a hormonilor tiroidieni. Un somn perturbat sau insuficient poate exacerba problemele tiroidiene. 
 • Sprijină sistemul imunitar: În timpul somnului, organismul regenerează țesuturile, inclusiv celulele imunitare. Un somn bun îmbunătățește funcția imunitară, ceea ce este crucial pentru persoanele cu tulburări autoimune precum Hashimoto. 
 • Reducerea stresului: Lipsa somnului crește nivelul de stres, care, la rândul său, poate agrava răspunsurile autoimune. Un organism bine odihnit este mai bine echipat pentru a face față stresului. 

Pentru a îmbunătăți calitatea somnului dvs.: 

 • Stabiliți un program de somn regulat – încercați să vă culcați și să vă treziți la aceeași oră în fiecare zi. 
 • Creați un mediu de somn liniștit, lipsit de dispozitive electronice. 
 • Practicați activități relaxante înainte de culcare, cum ar fi cititul, ascultarea de muzică calmă sau o baie caldă. 
 • Limitați cofeina și alimentele grele în apropierea orei de culcare. 
 • Practicați tehnici de relaxare, cum ar fi respirația profundă, meditația sau yoga. 

Suplimente nutritive pentru bolile tiroidiene 

Piața oferă diverse suplimente nutritive pentru persoanele cu probleme tiroidiene. O opțiune potrivită este produsul Sarita, care conține zinc, seleniu (excelent pentru transformarea hormonului tiroidian T4 în forma sa activă T3) și vitamina D3, precum și ashwagandha. Această plantă străveche, utilizată pe scară largă în medicina ayurvedică, este un antioxidant puternic care susține funcția tiroidiană, ajutând la reglarea producției de hormoni tiroidieni. Extractul de ashwagandha oferă, de asemenea, beneficii cognitive prin îmbunătățirea memoriei și a funcției cerebrale, reducând și mai mult stresul și anxietatea întâlnite adesea la persoanele cu probleme tiroidiene. 

În concluzie, persoanele cu Hashimoto trebuie să fie mai atente la ele însele în timpul iernii. O nutriție și o hidratare corespunzătoare, gestionarea stresului și a somnului, metode alternative ar fi de ajutor pentru a-și menține sănătatea în timpul lunilor reci. Îngrijirea de sine poate deveni cu ușurință un obicei zilnic cu Sarita și aduce beneficii suplimentare, cum ar fi ameliorarea simptomelor exacerbate de frig. 

Mundësitë për të rivendosur kërcin e konsumuar të gjurit. 

Çfarë është lodhja mendore dhe si ta menaxhojmë atë?

Коментарите ви са винаги добре дошли

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван – не е необходима дори регистрация. Просто попълнете формуляра по-долу и pellentesque dignissim condimentum lacinia. Integer at faucibus ex, sed luctus nisi. Vestibulum eros nisi, tincidunt vitae interdum sit amet, elementum eget tellus.

Abonohuni në ofertat tona speciale

Kam lexuar “Politikën e Privatësisë” dhe jam informuar se emaili im do të përpunohet në përputhje me të.

Name