Folacid Meta

Folacid Meta

Нова генерација на биоактивна форма на фолна киселина

Препорачана дневна доза
1 таблета дневно после јадење

Содржина на кутијата
1 шише со 90 таблети

Марија Иванова

Доктор

  • Бременост [1],[2]  
  • Присуство на MTHFR генетска мутација 
  • Репродуктивни проблеми 
  • Анемија [3] 

Опис

Folacid Meta е нова генерација биоактивна фолна киселина: калциум Л-метилфолат, наменета за директна апсорпција од телото, вклучително и во присуство на MTHFR мутација, што го нарушува метаболизмот на обичната фолна киселина. Folacid Meta придонесува за поголема содржина на фолати во телото на идната мајка. Ниските нивоа на фолати се фактор на ризик за развој на аномалија на невралната туба на фетусот Spina Bifida[2]. 

Folacid Meta ја обезбедува потребната дневна доза на фолна киселина за избалансирани процеси во телото, го намалува нивото на штетниот хомоцистеин кој ги оштетува кардиоваскуларниот и нервниот систем и ја стимулира синтезата на невротрансмитери во мозокот. [4], [5, [6] 

Производот
содржи

* ДРВ – диететски референтни вредности.

Претплатете се на нашите специјални понуди

Ја прочитав „Политиката за приватност“ и информиран/а сум дека мојата е-пошта ќе се обработи во согласност со истата.

Name