Как да стимулираме паметта и концентрацията?

Сара Тунчева

Selenogin

За добра памет и с доказан ефект при шум в ушите.

29.98 лв.

Selenogin

За добра памет и с доказан ефект при шум в ушите.
Комплексната формула на Selenogin се грижи за подсилване на паметта и има клинично доказан ефект при шум в ушите.

29.98 лв.

Selenogin Super

Подпомага умствената дейност, паметта и концентрацията.
Има доказан ефект при шум в ушите и подобрява мозъчния кръвоток.

34.98 лв.

Selenogin Super

Подпомага умствената дейност, паметта и концентрацията.
Има доказан ефект при шум в ушите и подобрява мозъчния кръвоток.
Selenogin Super е специално разработен продукт с иновативна комбинация от Гинко билоба и цитиколин, която подпомага умствената дейност и устойчивостта на нервните клетки.

34.98 лв.


Главният мозък е най-сложно устроеният орган в човешкото тяло. Той е натоварен с изпълнението на милиони функции ежедневно, като се започне с контрол на всички органи и системи в тялото така, че да работят в пълен синхрон, и се стигне до адаптиране на човешкото тяло към непрекъснато променящите се условия на околната среда.

Сара Тунчева
Доктор

Природни стимуланти, витамини и минерали за памет и концентрация

Главният мозък е най-сложно устроеният орган в човешкото тяло. Той е натоварен с изпълнението на милиони функции ежедневно, като се започне с контрол на всички органи и системи в тялото така, че да работят в пълен синхрон, и се стигне до адаптиране на човешкото тяло към непрекъснато променящите се условия на околната среда. Ежедневна задача на мозъка също така е да извършва когнитивните функции, които включват нашите възприятия, вземането на решения, двигателните, езиковите, социалните ни умения и още много други.

Човешкият мозък има невероятните способности да възприема, осъзнава и осмисля света, който го заобикаля. От изключителна важност за нашето оцеляване е да можем адекватно и бързо да взимаме решения, да можем да се концентрираме, да запомняме информация (в краткосрочен и дългосрочен план), да мислим критично и да решаваме проблеми от всякакво естество.

Когнитивните функции, в това число концентрацията и паметта, могат да бъдат засегнати поради различни причини, което представлява широко разпространен проблем. При възрастни хора, увреждането на когнитивните функции може да се дължи на заболяване като болестта на Алцхаймер, болест на Паркинсон, деменция, инсулт или просто да са резултат на изменения свързани с напредналата възраст. При млади хора, които са с напрегнато ежедневие, повишен стрес и бърнаут синдром, е напълно възможно да се наблюдават нарушения с паметта и концентрацията.

Как можем да помогнем на мозъка да се справи с тези проблеми? Природата предлага голямо разнообразие от растения и билки, които да подпомогнат когнитивните функции на мозъка. Типичен представител за растение, което влияе благоприятно върху паметта и концентрацията, е Гинко билоба. Представлява едно от най-древните дървета в света, чието съществуване може да бъде проследено в продължение на 280 милиона години, което е добре познато на китайската традиционна медицина.

Екстрактът от Гинко билоба притежава множество активни съставки, чрез които осъществява положителните си ефекти за организма. Съдържа две основни групи активни вещества– флавоноиди и терпеноиди. Флавоноидите подпомагат правилната структура и функция на кръвоносните съдове в организма и допринасят за по-добро кръвообращение. Благодарение на този ефект, мозъкът се кръвоснабдява и изхранва с енергия и кислород по-добре. Снабдяването на клетките на мозъка с хранителни вещества и глюкоза, е изключително важно за правилното им функциониране. По този начин екстрактът от Гинко билоба подобрява симптомите при заболявания, засягащи когнитивните функции. В допълнение, екстрактът от Гинко билоба подобрява издържливостта на клетките на мозъка при намалени нива кислород в кръвта.

Описаните свойства на Гинко билобата се отнасят за целия организъм. Освен проблеми с когнитивните функции, екстрактът от това растение може да помогне и при хора, които страдат от студени крайници, защото подобрява кръвотока към тях, както и при неприятното усещане на шум в ушите (тинитус).

Освен растителни екстракти, съществуват и други вещества, които се срещат естествено в природата и в храната ни, които подпомагат функцията на мозъка. Такова вещество е витамин В5 (т.нар. пантотенова киселина). За този витамин е установено, че подпомага умствената дейност и метаболизма (обмяната на вещества в мозъка). В допълнение, витамин B5 доказано подпомага регулирането на хормоните на стреса. Затова е известен като „анти-стрес“ витамин. Друг полезен витамин за нервната система е витамин В7 (биотин), който спомага за нормална функция на психиката и нервната система. Селенът пък е минерал, който помага в борбата на организма с оксидативния стрес. Освен това приемът на селен в правилните дози благоприятства за здравето на щитовидната жлеза.

Комбинацията от Гинко билоба, биотин, пантотенова киселина и селен е мощен съюзник при проблеми с паметта и концентрацията, без значение дали човек е в по-напреднала възраст или се касае за млади хора, водещи активен начин на живот, изпълнен ежедневно със стресови ситуации. Selenogin e специализиран продукт, който комбинира в себе си именно тези съставки – изключително пречистен, стандартизиран екстракт от дървото Гинко билоба, в комбинация с най-правилните микроелементи за подпомагане на когнитивните функции. Активните съставки в Selenogin са специално подбрани и дозирани така, че организма да получи оптимална доза от тях и да се гарантира както ефективност, така и безопасност.

Още статии „Памет

Памет

Какво представлява умствената умора и можем ли да се преборим с нея? 

Как да повишите паметта и концентрацията си с 4 метода

Коментарите ви са винаги добре дошли

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван – не е необходима дори регистрация. Просто попълнете формуляра по-долу и pellentesque dignissim condimentum lacinia. Integer at faucibus ex, sed luctus nisi. Vestibulum eros nisi, tincidunt vitae interdum sit amet, elementum eget tellus.

Абонирайте се за специалните ни предложения

Ако желаете да получавате известия за специалните ни предложения, моля въведете електронната си поща.

Name

Google reCaptcha: Invalid site key.