Активна грижа за очите в 3 лесни стъпки

Сара Тунчева

Neovista Next

Активна грижа за очите

24.98 лв.

Neovista Next

Активна грижа за очите
Neovista Next e активна грижа за Вашето зрение. Действа благоприятно при усещане за умора и сухота на очите.
Влияе позитивно срещу прогресията на хронични очни заболявания

24.98 лв.

Neovista

За добро зрение

34.98 лв.

Neovista

За добро зрение
Действа благоприятно при усещане за умора и сухота на очите. Повишава зрителната острота и покрива специфичните нужди на зрителния апарат.

34.98 лв.


Очите ни работят здраво от първия миг, в който ги отворите сутрин, до момента, в който ги затворите вечер. Гледането на телевизия, работата на компютър и мобилни устройства, четенето на книги и липсата на сън ги изморява до степен, в която те стават сухи, чувствителни и много уморени.

Сара Тунчева
Доктор

Очите ни работят здраво от първия миг, в който ги отворите сутрин, до момента, в който ги затворите вечер. Гледането на телевизия, работата на компютър и мобилни устройства, четенето на книги и липсата на сън ги изморява до степен, в която те стават сухи, чувствителни и много уморени. Разполагаме само с един чифт очи, а в днешния свят очите са по-уязвими от всякога. Затова е много важно да се погрижим за тях сега, за да съхраним зрението си в бъдеще.

Опитайте тези 3 лесни стъпки за активна грижа, за да поддържате зрението си във форма:

Почивка

Очите ни се нуждаят от почивка, така както всяка друга част от нашето тяло, ето защо почивката е първата от трите стъпки. Интензитетът при натоварването им обаче, е много по-голям, затова специалистите препоръчват правилото 20-20-20. На всеки двадесет минути е добре да правите почивка от минимум двадесет секунди, като се фокусирате върху обект на разстояние двадесет крачки от вас. Следването на правилото е чудесен начин да се подсещаме да правим малки почивки. Това е най-лесният и бърз начин за почивка където и да сте, който не изисква никакви усилия. Към това специалистите добавят също – мигайте. Когато се взираме в различни устройства, често забравяме да мигаме. Мигането насърчава окото да произвежда повече слъзна течност и така то само се предпазва от сухота и зачервяване.

Упражнения

Втората стъпка, която неизменно върви с грижата за очите е зрителната гимастика. я играе важна роля в поддържането на кристално ясно зрение денем и нощем. Съществуват редица упражнения, които дават отражение при различни офталмологични заболявания, като забавят тяхното развитие. Ето няколко примера за упражнения, които офталмолозите препоръчват и без проблем може да се практикуват по всяко време:

Затворете очи. Притиснете клепачите навътре за няколко секунди. Отворете широко очи и останете така за няколко секунди.

Мигайте с клепачите бързо и често, в продължение на няколко секунди.

Гледайте в различни посоки: първо горе вляво, след това долу в дясно, после горе в дясно и на края долу вляво. Стремете се движенията да са плавни и да описват кръгове. Задържайте погледа си за няколко секунди в крайните позиции. Повторете няколко пъти последователно.

Хранителни добавки

Третата стъпка, която да предприемете, грижейки се за очите си, е приемът на хранителни добавки. Много са съветите за прием на добавки, но рядко се срещат достатъчно подробни обяснения защо те са така необходими.

Почти всички източници на светлина – естествени или изкуствени, излъчват т.нар. синя светлина. Изложени сме на нея почти през целия ден, даже без да го осъзнаваме. Прекомерното излагане на слънце, работата на компютър, луминисцентната светлина, смесването на различни светлинни са все източници с отрицателен ефект върху зрението. Високоенергийните сини лъчи проникват дълбоко и увреждат фоторецепторите, отговорни за остротата на зрението. Окото, като всеки друг орган в тялото, разполага със собсвена защита. То успява да филтрира тези лъчи с помощта на пигмент в макулата – жълта част в очното дъно, която съдържа лутеин и зеаксантин.

За съжаление, окото не може да произведе само тези 2 елемента и затова е необходимо да си ги набавяме с храната или посредством добавки. Повечето хора не консумират достатъчно зеленчуци и плодове. Приемът на лутеин и зеаксантин от храната средно е под необходимите 10 мг лутеин и 2 мг зеаксантин. Това води до образуването на по-слаб филтър срещу синята светлина, което носи по-висок риск от увреждане.

Грижата за очите сега, запазва зрението през целия ни живот. Ето защо специалистите съветват приемът на хранителни добавки с оптимално съдържание на лутеин и зеаксантин. Такава добавка е Neovista Next. Съставът на Neovista Next е разнообразен и богат на антиоксиданти, с доказан благоприятен ефект върху зрението:

  • оптимално количество лутеин, извлечен от невен
  • стандартизиран екстракт от годжи бери, с високо съдържание на зеаксантин
  • астаксантин – мощен антиоксидант, извлечен от микроскопични водорасли
  • екстракт от така добре познатата ни черна боровинка с доказано действие
  • с добавени цинк, селен и витамин С

Съществуват редица проучвания за съставките по-горе и тяхното действие върху зрението в краткосрочен план. Една е позната като „суперхрана“ и се отличава с действието си в дългосрочен план – годжи бери. По света екстрактите от годжи бери се стандартизират спрямо количеството на една от важните активни съставки в плодовете на растението – липополизахаради (LPS). Съдържанието на LPS в Неовиста Некст е над 60% или най-високото възможно. Годжи бери съдържа още много витамини, минерали и не на последно място високо съдържяние на зеаксантин. Повишаването на нивата на зеаксантин в окото доказано намалява риска от бързото развитие на различни офталмологични заболявания.

Neovista Next води до облекчение на текущи оплаквания като умора, напрежение, замъглено зрение и сухота. Благодарение на иновативната съставка годжи бери, зрението бива стимулирано и обгрижено.

Още статии „Зрение

Зрение

Изморени очи: синдром на компютърното зрение и как да се преборим с него 

Коментарите ви са винаги добре дошли

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван – не е необходима дори регистрация. Просто попълнете формуляра по-долу и pellentesque dignissim condimentum lacinia. Integer at faucibus ex, sed luctus nisi. Vestibulum eros nisi, tincidunt vitae interdum sit amet, elementum eget tellus.

Абонирайте се за специалните ни предложения

Ако желаете да получавате известия за специалните ни предложения, моля въведете електронната си поща.

Google reCaptcha: Невалиден ключ на сайта.